« ...عراقیها تصمیم گرفتند 180 نفر دیگر را هم به موصل ببرند. این کار شش ماه بعد از زمانی صورت گرفت که حدود 50 نفر از برادران کمسن را که یازده تا شانزده ساله بودند، به اردوگاه آورده بودند. بقیه برادران سعی میکردند آنها را با مسائل آشنا کنند تا گول عراقیها را نخورند و به آنان ملحق نشوند. افسوس، خیلی زود 180 نفر از همین برادران را که زحمت بسیار میکشیدند، از رمادیه بردند. من جزو این گروه بودم و از رمادیه به موصل انتقال یافتم. بعداً فهمیدم تعدادی از این برادران کمسنوسال در دام علی رحمتی و عراقیها افتادند و به تباهی و فساد کشیده شدند...»
نویسنده که 119 ماه اسارت را تحمل کرده و در 29 مرداد1369 آزاد شده است، برای انتشار آثارش شتاب نکرده است. به گفته میرمحمد صادقی نگارش کتاب پنج سال طول کشیده و تاریخ پایان نوشتههایش نشان میدهد که نوشتن آنها در تیرماه 1379 تمام شده است و پانوشتها نیز موید این است که زمانی دراز از نگارش تا چاپ و انتشار کتاب طول کشیده است. در پشت جلد کتاب آمده است:
«...زمان گذشت و شب فرا رسید. ساعت 10 شب درِ اتاق ما و افسران ایرانی را باز کردند. عراقیها در حالی که کابل در دست داشتند، ما را بیرون آوردند. دو مینیبوس در مقابل ما ایستاد. یکی از افسران عراقی گفت: میخواهیم همه شما را برای اعدام به بیرون از بصره ببریم. بعضی از افراد طوری که عراقیها متوجه نشوند، گریه میکردند...»
نام کتاب برگرفته از شماره کارت صلیب سرخ جهانی نویسنده «1621» انتخاب شده است.
«1621»، خاطرات اسارت سیدحمیدرضا میرمحمدصادقی، با شمارگان یکهزار نسخه، 304 صفحه، قطع رقعی، به بهای 110 هزار ریال، از سوی نشر آرما در سال جاری (1393) روانه بازار نشر شده است.
موضوعات مرتبط: <-CategoryName- ><-CategoryName- >
برچسبها: